.: Genel Bilgi
Kıbrıs, Akdenizin en büyük üçüncü adasıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (K.K.T.C.) başkenti Lefkoşa, resmi dili de Türkçe’dir. Ancak, adada bir çok insan İngilizce de konuşabilmektedir. Adaya herhangi bir pasaport ile gelinebilmekle birlikte, her giriş için en fazla 3 aylık vize verilmektedir. Sürenin uzatılabilmesi için KKTC Muhaceret Dairesi’ne başvurulmalıdır. Adada, Akdeniz iklimi hakimdir; yazlar sıcak ve kuru, kışlar ılık ve az yağışlıdır. Mayıs ve Ekim ayları arasında ortalama deniz suyu sıcaklığı 24C olan KKTC sahilleri, lokanta, kafeterya, bar gibi tesislerin yanısıra şemsiye ve diğer ihtiyaçları karşılayacak olanaklara da sahiptir. Ayrıca su kayağı, muz, ringo, jet-ski, paraşüt, sörf, v.b. her türlü aktivite ile animasyonlar da mevcuttur. Kullanılan para birimi Türk Lirası’dır. Adaya girişte getirilen yabancı para miktarına herhangi bir kısıtlama söz konusu olmamakla birlikte, getirilen miktarın ibraz edilme zorunluluğu bulunmaktadır.
.: Konum
Kıbrıs adası Akdenizin doğusunda yer almaktadır. Kuzeyde 65 km. uzaklık ile Türkiye, doğuda 100 km. uzaklık ile Suriye, güneydoğuda 330 km. uzaklık ile İsrail ve güneyde 420 km. uzaklık ile Mısır, Kıbrıs adasının en yakın komşularıdır. Kıbrıs Akdenizin en büyük üçüncü adasıdır. Sicilyadan ve Sardinya küçük, Korsika ve Girit adalarından büyüktür. Adanın yüzölçümü 9250 km2’dir.
.: Nüfus
Kuzey Kıbrıs’ın nüfusu 264,172 (2006). Bu nüfusun 55% kentlerde yaşamaktadır. Kentsel nüfus aşagıdaki gibi dağılmıştır:
Lefkoşa: 84,231
Gazi Magosa: 63,091
Girne: 58,438
Güzelyurt: 29,481
İskele: 21,403
.: Araba Kullanma
Kuzey Kıbrısta trafik akışı soldandır. Ülkenin farklı alanlarına ulaşımda az bulunan toplu taşıma araçlarından ve genelde 17.00 saatlerinden sonra otobüs seferi bulamamaktan dolayı, Kuzey Kıbrıs’ta araba kullanmak akıllıcadır. Ziyaretçiler isterlerse kendi arabalarını Kuzey Kıbrıs’a getirebilirler, 3 aylık araç kullanım sürelerini ülke içinde gerekle mercilere başvurarak uzatabilirler. Ziyaretçiler geçerli olan kendi uluslararası ehliyetleri ile veya ülkelerinden aldıkları geçerli ehliyetleri ile Kuzey Kıbrıs sınırları içinde araç kullanabilirler. Ziyaretçiler adaya girişlerinden itibaren başlayan araç sigortalarını yaptırmalıdırlar. Bir çok petrol istasyonu sabah 07.00’den akşam 20.00’a kadar açıktırlar, bazı istasyonlar geç saatlere kadar açıktır hatta 24 saat açık olan petrol istasyonu sayısı artmaktadır. Genel olarak şehirler ve kasabalar arasındaki yol yüzeyi iyi olmasına rağmen, dağ ve kırsal alanlarda yol durumu bozuk olabilmektedir, bu nedenle yağmurlu havalarda özellikle yağmurlu havalarda dikkatli olunmalıdır. Aksi bir işaret yoksa salon araçları 100km/st. sürat haddini aşamaz. Ön koltukta oturanlar emniyet kemerini takmalıdır. Belediyeye ait ücretsiz park alanları birçok şehirde bulunmaktadır.